Hallo, ik ben Giel Claessens en werk sinds 2020 als zeiser in Almere Oosterwold onder de naam Riet- en ruigtekapper. Daar zeis ik voor zo’n 70 particulieren. In de meeste gevallen werk ik aan slootkanten, sloten en op kavels. Naast het maaien geef ik als zeiser workshops en individuele zeislessen. Het zeiswerk combineer ik met het werk als UX designer.

Gezond

Ik vind het mooi om te werken met iets wat voor mij én de wereld belangrijk is. Het zeisen is gezond voor je lichaam én je hebt ook invloed in het in stand houden van biodiversiteit. Je kunt bijvoorbeeld selectief maaien zodat vogels, vlinders en insecten altijd wat te eten hebben en kikkers kunnen schuilen. Last, but not least is de zeis vaak ook een heel efficiënt gereedschap.

“Als je maar een scherpe zeis hebt en de juiste spieren gebruikt hoeft het maaien niet zwaar te zijn. Zeisen is vooral heel fijn om te doen! Lekker in stilte, in de natuur en met je lichaam.”

Ondertussen heb ik al meer dan 160 deelnemers les gegeven. Ik werk er in mijn workshops naar toe dat mensen de zeis daadwerkelijk ook daarna kunnen gaan gebruiken. Daarom wil ik persoonlijk aanwijzingen kunnen geven en voldoende ruimte geven om interactie aan te gaan.

Ik heb van verschillende leraren zeisles gehad. Omdat ik bijna bijna dagelijks zeis, vergroot ik voortdurend mijn kennis om nog efficiënter te kunnen maaien. Daarom zoek ik steeds meer zelf uit en haal inspiratie bij internationale zeisers. Uiteraard gebruik ik die kennis en ervaring in mijn zeisworkshops.

Anderen over de zeisworkshops:

Giel brengt het rustig en goed over, is zeker de moeite waard. Je kan goed aangeven wat je van plan bent met de zeis en daarmee wordt rekening gehouden. Zeker doen als je eens wilt ervaren wat zeisen is.
Erik

Ik vond het een relaxte workshop met voldoende informatie voor de leek. Fijn om de theorie te horen en zelf te mogen ‘zeisen’ Ik ga zeker verder; het was toeval dat ik de workshop tegen het lijf liep, want ik was al van plan het te leren. Mooie samenloop van omstandigheden dus.

Gerry

Op zeer ontspannen wijze heeft Giel mij ingewijd in de kunst van het zeisen. Bedankt Giel! Thuis heb ik inmiddels een aardig veldje gezeisd.

Fenna, Almere Oosterwold

Giel heeft gisteren een heel goede workshop gegeven. Goede uitleg, praktische tips en feedback tijdens het oefenen. Een aanrader!

Ben, Almere Oosterwold

Prima start: ik had nog nooit een zeis vast gehouden en een dag na de workshop heb ik met veel plezier en resultaat een paar uur staan zeisen!

Judit, Almere Oosterwold

Hoe ziet een basis zeisworkshop eruit?

Meedoen met een zeisworkshop?

In mijn workshops (van 3 uur) werk ik ernaar toe dat deelnemers de zeis ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Daarom werk ik met kleine groepen zodat ik genoeg tijd heb om iedereen persoonlijke aanwijzingen te geven.

De workshops geef ik vaak in in Almere Oosterwold, waar ik veel plekken met diverse begroeiing ken. Maar desgewenst kan ik zeislessen op locatie geven.

Geplande zeisworkshops

Gepland

Basisworkshops

(geplande workshops)

€60 per deelnemer
Duur ongeveer 3 uur

Za 28 sept 10:30
Almere Oosterwold

Zeisworkshops op aanvraag

Op aanvraag

Groepsworkshop

3 tot 4 deelnemers
€70 per deelnemer

5 tot 8 deelnemers
€60 per deelnemer

In Almere Oosterwold geen reiskosten
Daarbuiten €50 per uur + €0,22 per kilometer

Individuele zeisles

1 of 2 deelnemers
€80 per deelnemer

In Almere Oosterwold geen reiskosten
Daarbuiten €50 per uur + €0,22 per kilometer

Waarom bij de
Riet- en ruigtekapper?

  • Veelzijdige en dagelijkse praktijkervaring

  • Ook ’s avonds, door de week of weekends mogelijk

  • Centraal gelegen leslocatie of bij je thuis