Kom je niet toe aan het knotten van wilgen, of zoek je een manier om het gesnoeide materiaal te verwerken of af te voeren? De Riet- en Ruigtekapper, in samenwerking met Stadsbomerij, biedt een professionele oplossing.

Wij staan klaar om je wilgen vakkundig te knotten en het snoeimateriaal te verwerken of af te voeren. Neem contact op voor een vrijblijvend overleg en een persoonlijke kosteninschatting.

Wilgen knotten

Wilgen zijn prachtig en groeien snel, maar vereisen regelmatig onderhoud om veilig en gezond te blijven. Zonder knotten kunnen takken van oudere bomen afbreken of kan de boom zelfs omvallen, vooral bij harde wind. Wij kunnen je wilgen veilig en efficiënt knotten, zodat ze in optimale gezondheid blijven groeien.
Na het snoeien zorgen we ervoor dat al het gezaagde materiaal binnen de kavel netjes wordt geordend. Dit is niet alleen belangrijk voor onze eigen efficiëntie en veiligheid, maar het houdt ook jouw terrein netjes en gemakkelijk begaanbaar.

Verwerking van de materialen

Het snoeien van wilgen levert een aanzienlijke hoeveelheid materiaal op. Dit kan snel oplopen, vooral als de bomen gezond zijn. We bieden meerdere opties voor het verwerken van dit materiaal. Van het hergebruiken in je tuin tot het duurzaam afvoeren, wij zorgen dat het efficiënt wordt afgehandeld.

Versnipperen

Met onze professionele hakselaar kunnen we takken tot 7 cm dik moeiteloos versnipperen. Deze houtsnippers zijn perfect als natuurlijke mulch rond bomen en struiken. Ze verbeteren de bodemkwaliteit en bevorderen de groei en vruchtproductie van je planten.

Afvoeren

Voor groter snoeiafval en takken bieden we een handige afvoerservice. Met onze grote aanhanger zorgen we voor een snelle en nette verwijdering van het materiaal van je terrein.

Met een professionele hakselaar kunnen takken efficiënt worden versnipperd.

Wilgentakken hergebruiken

Wilgentakken zijn heel goed bruikbaar en mooi in de tuin. Als natuurlijke takkenril zijn ze goed voor dieren en als afscheiding. Maar je kunt de takken ook gebruiken als wilgenvlechtwerk. Tenslotte kun je er ook bijvoorbeeld een boog van maken waar je groente tegenaan kunt laten groeien.

Wilgenvlechtwerk

Een wilgenschutting heeft een mooie natuurlijke uitstraling en het materiaal hoeft niet afgevoerd te worden

Door dit schuttinkje zie je de afvalbakken niet meer.

Wilgenboog

Ook kunnen wilgentakken als staanders gebruikt worden. Bijvoorbeeld in boogvorm.

Deze boog werd gebruikt om bonen tegenaan te laten groeien.

Verschillende mogelijkheden op een rij

Neem contact op voor een persoonlijk advies en een gedetailleerde kosteninschatting.

  1. Wilgen snoeien of knotten. We leggen het materiaal geordend op de kavel.
  2. Efficiënt hakselen van snoeimateriaal
  3. Efficiënt afvoeren van overtollige takken
  4. Creatief hergebruik van wilgentakken op je kavel, bijv. als afscheiding of boog

Heb je interesse?

Je kunt me een mailtje sturen of contact opnemen via 06-284 00 877. Dan kom ik in Almere Oosterwold graag vrijblijvend bij je langs voor advies en prijsinschatting.

Riet- en ruigtekapper begroeting